nem hivatalos oldal

A fan-coil szelep nemcsak fűtő szerkezetekhez

A fan-coil szelep biztonságot nyújt

A fan-coil szelep biztonságot nyújt

Sok olyan magyar szó létezik, amelyek más nyelvekből lettek átvéve, ezeknek jelentésével pedig többen nincsenek tisztában. A „fan-coil szelep” szókapcsolat első részét ugyanis két angol kifejezés képezni. A „fan” ventilátort és a „coil” radiátort jelent, tehát ez a kettő összetéve ventilátoros kalorifert jelent.

Ezt a kifejezést azért kell tisztázni, hiszen ha valaki légkondicionáló berendezést szeretne vásárolni, akkor biztosan találkozni fog ezen angol szókapcsolattal. A fan-coil szelep minden ilyen típusú szerkezet fontos eleme, hiszen ezzel könnyedén vezérelni lehet a fűtő-hűtő rendszereket.

Ezeket a vezérlésre alkalmas szelepeket természetesen sokféle kivitelezésben meg lehet vásárolni, mivel a nagyobb teljesítményű rendszerek esetében többre is szükség van. A fan-coil szelep Európában készül, így minden direktívának megfelel, ugyanis minden egyes darabot teszteknek vetnek alá, hogy a biztonság maximális legyen. Ezen szabályozók, amelyeket az F2 Komplex webáruházból lehet beszerezni, garantáltan hosszú élettartammal rendelkeznek.

Print Friendly, PDF & Email