nem hivatalos oldal

A pezsgő manufaktúra kincseket őriz

Pezsgő manufaktúra

A régi, ódon helyek nagyon sok embert vonzanak, a titokzatosságuk miatt. A pezsgő manufaktúra persze nemcsak emiatt annyira látogatott helyszín, hanem azért, mert itt készülnek azok a termékek, amelyek Magyarország jó hírét már több mint 130 éve viszik tovább. De lássuk, hogy hol található ez a hely és mióta létezik! Törley József az 1890-es években hozta létre az Anna utcai 20.000 négyzetméteres pincészetet.

Akkoriban a pezsgőkészítés alapjában véve jelentős kézimunkát vetett fel, ugyanakkor a gyártásban már az ipari forradalom számos eszköze fellelhető. A hatalmas pezsgő manufaktúra kapui ma nyitva állnak a látogatók előtt, ahol betekintést nyerhetnek az egykori és a mai pezsgőkészítési eszközök sokaságába.

A pezsgő manufaktúra hatalmas termeiben pezsgő máglyák, rázóállványok és sok százezer palack tekinthető meg. Amennyiben bárki ellátogat ide, azonnal megérti, hogy miként vált egy álomból az egyik legnagyobb magyar márka. Itt találkoznak csak igazán a múlt eszközei a modern technológiával.

Print Friendly, PDF & Email