nem hivatalos oldal

A robotfűnyíró telepítése legyen alapos

Pontos parancs után a robotfűnyíró pontosan dolgozik

Pontos parancs után a robotfűnyíró pontosan dolgozik

Nem ritka, hogy nagyon sok dolgunk lehet bizonyos időszakokban. Amikor átmegyünk egyik évszakból a másikba, gyakran összegyűlnek a teendők, és ilyenkor mindent gyorsan akarunk elvégezni. Az idő hiányára robotfűnyíró egy remek megoldást jelenthet. Akinek nagy kertje van, tudja, hogy mennyi időt képes elvenni az embertől a gyepnek a karbantartása. Nem csupán az a fontos, hogy rendszeresen elvégezzük a feladatot, hanem kellő mértékben koncentrálni is szükséges.

A nagy sietség akár több kárt okozhat, mint hasznot, ezért jobb neki sem kezdeni, ha gyorsak akarunk lenni. Egy robotfűnyíró azonban nagyon kényelmesen és fáradhatatlanul képes kiváltani minket. Az első alkalom az, amire érdemes időt és energiát szánni, de ezután minden megy magától, tehát egy igazán jó befektetést tudunk eszközölni. Amikor bemutatjuk egymásnak a kertet és a robotfűnyíró készüléket, akkor első lépésben telepíteni kell a szükséges rendszert.

Természetesen ez nem okoz semmilyen nehézséget, csupán alaposnak és nyugodtnak kell lennünk. Ha jó munkát akarunk végezni, akkor ennek a során megtesszük azt, hogy akár zónákat jelölünk ki a kertben. Ehhez bizonyos kábeleket szükséges lefektetnünk, hogy a fűnyíró robot be tudja mérni azokat. A fáradságos munka aztán meghozza a gyümölcsét. Kényelmesen hátradőlhetünk, mert a növényzet karbantartása mostantól a fűnyíró robot feladatkörébe fog tartozni, ezzel akár több napot is spórolva nekünk éves szinten.

Érdemes kihelyezzük a dokkoló állomást, aminek hála még a feltöltéssel sem kell foglalkoznunk. A készülék két munkafázis között visszatér a helyére, és energiát vesz magához, hogy ismételten nekiláthasson a feladatnak. Erős késeinek hála, nagyon alaposan összedarálja a növényeket, így a fűnyíró robot által összegyűjtött darálmány már könnyedén felhasználható bizonyos célokra, amilyen a komposztálás lehet. A programozásnak köszönhetően nincsen rá szükségünk, hogy időnként elindítsuk, mert automatikusan futtatja magát, és akár kétnaponta megismétli a bele táplált folyamatot. Mi végezhetjük a fontosabb dolgainkat, mert a kert jó kezekben van.

Print Friendly, PDF & Email