nem hivatalos oldal

Egyedülálló likőr, gyengéd íz

Likőr

Likőr

Sokan csak azért nem fogyasztanak erősebb szeszes italokat, mint például whiskyt, pálinkát vagy gint, mert nem szeretik ezeknek az erős, gyakran egyáltalán nem jóleső ízét. Ezzel szemben sokkal lágyabb a likőr, az a finomság, amelyik hazánkban is igen közkedveltnek nevezhető, nem csak azokban az országokban, ahol ez mondható a tradicionális italnak.

Rengetegen, főleg a hozzá nem értők összekeverik a likőr nedűt az egyéb ánizsos párlatokkal. Ennek oka, hogy az ánizsolaj miatt azok jellegzetes, édes ízzel bírnak, sőt, sokszor kis mennyiségű cukorral is rendelkeznek, így hát könnyű azt hinni, hogy likőr. A jelentések értelmében is gondot vethet fel a megkülönböztetés, hiszen például a a 19. századi francia nyelvben a liqueur szó a cukrozatlan párlatokra vonatkozik, akárcsak a brandy.

Ezzel szemben az amerikai angolban a ma is használt liquor, ami égetett szeszt jelent, és a liqueur, ami a likőr francia megfelelője, szavakat igen egyszerű összetéveszteni. Ez a jóleső finomság számtalan magyar webshoptól is megrendelhető.