nem hivatalos oldal

Fontos a jó bakancsok kiválasztása

Kényelmes bakancsok

Kényelmes bakancsok

Kemény fizika munkavégzésnél és kitartást igénylő sporttevékenységnél, mint amilyen egy hosszú fárasztó hegyi túra, fontos a megfelelő felszerelés. Nemcsak az, amivel a munkát végezzük vagy amit magunkkal cipelünk a hátizsákban, hanem az is, amit viselünk. Kiemelkedően fontos a megfelelő, kényelmes és strapabíró bakancsok viselése.

Hiszen, ha nem tudunk kényelmesen haladni, akkor nem érezzük magunkat megfelelő biztonságban, nem tudunk eléggé koncentrálni az előttünk álló feladatra. A megfelelő bakancsok kiválasztásánál fokozottan oda kell figyelni arra, hogy a megfelelő méretű terméket vásároljuk meg.

Ugyanis a kisebb lábbeli hatalmas fájdalmakat okozhat egy hosszabb út során. A nagyobb pedig nem biztosít megfelelő tartást a láb és a boka számára. Ezért könnyen sérülést okozhat a nehezebb hegyi terepen.

Figyelni kell arra is, hogy jó állapotú tartós terméket vásároljunk, hiszen nem lenne szerencsés, ha félúton leválna a bakancsok talpa, vagy egyéb sérülést szenvednének. Ugyanakkor megfelelő tapadást is kell biztosítsanak a nedves köveken és vízállónak is kell lennie, hiszen a túra során gyakran át kell kelni a kisebb hegyi patakokon.

Print Friendly, PDF & Email