nem hivatalos oldal

A gyökérkezelés megelőzése időben

Gyökérkezelés

A fognak a felépítése közismert. Ami az íny felett található, az a korona, amit a nyak követ és végül a gyökér. Az utóbbi csatornákkal rendelkezik, aminek a száma az adott fog függvényében eltérő. Sajnos, amikor a szuvasodás már az íny alatt helyezkedik el, a gyökérkezelés az egyetlen megoldás.

Természetesen ez megelőzhető lenne, amennyiben még időben észleli a gondot. A fogmosással és a szűrővizsgálatokkal mindez elkerülhető, ugyanis eredetileg a korona sérül, amit könnyed fogtöméssel meg lehet oldani. A gyökérkezelésre általában már akkor kerül sor, amikor a pácienst kínzó fájdalmak gyötrik.

Rosszabb esetben még az arc is feldagad, azonban ilyenkor gyógyszeres kezelés kell megelőzze a fogászati beavatkozást. Lényegében véve, az említett csatornákat tisztítja ki az orvos, majd betömi azokat. Sajnos ebben az esetben a fog elhal, ugyanis az idegeket eltávolítják a gyökérkezelés során.

Kevesen tudják, de ez a beavatkozás valamivel bonyolultabb, akár 3-4 alkalom is szükséges a megfelelő munka elvégzéséhez. Amikor már ez sem képes megmenteni a fogat, akkor sajnálatosan azt ki kell húzni. Néha szükségessé válik a műtéti beavatkozás, például, amikor a korona letört, de a gyökér továbbra is az ínyben van.

Ezért érdemes tisztában lenni a szájsebészeti árak értékével. A komolyabb műtéteket megelőzi a röntgenfelvétel készítése, ezáltal a szájsebész tisztában lesz a helyzet súlyosságával. Általában a legtöbb fogászati rendelőben megtalálja a díjakat, amiket értelemszerűen a fogorvosoktól is megkérdezhet. Természetesen, amennyiben az adott fogászati rendelő rendelkezik online felülettel, ott szintén megtekintheti a szájsebészeti árakat.

Mindegyik beavatkozásnak eltérő díja van, így attól függ, hogy mennyire komoly a helyzet. Példának okáért, a bölcsességfogakat nem ugyanannyiért távolítják el, mint a kisőrlőket vagy a foggyökeret. A szájsebészeti árakon nem érdemes spórolni, hiszen mindenkinek fontos a fogsorának épsége. Bízza magát szakértőkre és olyan igényes doktorokra, akik minőségi alapanyagokkal dolgoznak!

Print Friendly, PDF & Email