nem hivatalos oldal

Különleges csicseriborsó Kis-Ázsiából

Csicseriborsó

Csicseriborsó

Az egészséges étrend csak akkor tartható be, hogyha Ön is mindig változatos ételekkel várja haza a családját. Az egészséges életmód leginkább attól függ, hogy mennyi zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt el egy nap alatt. A csicseriborsó nem mindenkinél ért el nagy sikert az íz-világát tekintve. Azonban a Kis-Ázsiából, főleg a Földközi-tenger környékéről származó zöldség elsősorban Indiában használatos. A speciális borsóból készítenek leveseket, salátákat, köreteket és püréket is. Például az oly népszerű humusz is csicseriborsóból készül.

Napjainkban már Dél-Amerikában is előszeretettel termesztik. A nálunk használatos zöldborsótól jóval nagyobb szemű, sárga és a török mogyoróra emlékeztető alakú zöldség 40 %-át szénhidrát alkotja. A csicseriborsó 20 %-ban fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A különleges borsónak kiemelkedően magas a magnézium-, a vas- és a cinktartalma. Építse be Ön is az étrendjébe a speciális zöldséget, ami akár még lisztként is használható a péksüteményekben.

Print Friendly, PDF & Email