nem hivatalos oldal

A mesekönyv nem hiányzohat sehonnan

Mesekönyv

Az iskolai és óvodai tanulmányok az életre való felkészülést hivatottak megteremteni. A különböző foglalkozások, tanulmányok, tárgyak és ismeretszerzés szerves része az egészséges életmód kialakításához. A mesekönyv kulcsszerepet játszik minden ember életében, mégpedig a személyiségünk kialakulásában. A fantázia fejlesztésével, az egyén fogalma kerül előtérbe, megfogalmazódik és kialakul az énkép, ami később meghatározó lesz az iskolai és felnőtt életben egyaránt.

A mesekönyv minden gyermek polcán ott kell legyen! Sokféle létezik belőle, elsősorban a szerzők által szokás definiálni azokat, valamint műfajuk szerint. A hazai könyvek között a Magyar Népmesék az egyik legismertebb kötet, ami több tucat mesét tartalmaz. Nem kell messzire menni a külföldi szerzemények után sem.

Andersen, Grimm és mások tollából számtalan világhírű mese született, amelyek mesekönyv formájában folyamatosan, megújulva kerülnek a boltok polcaira. Az ünnep közeledésével, a kicsiket bátran meglephetjük néhány példánnyal, mert biztosan örülni fognak!

Print Friendly, PDF & Email