nem hivatalos oldal

Mitől függhet egy lézeres szemműtét ára?

A lézeres szemműtét hosszú távú megoldást kínál az éleslátásra, ami miatt egyre többen határoznak az elvégzése mellett. Amennyiben nem állami intézményben tervezzük a beavatkozást, hanem magánorvoshoz fordulunk, akkor nyilván megvannak szabva a fizetendő tarifák. A drszaboantal.hu weboldalon erről is tájékozódhatsz bővebben.

Mivel többféle lézeres látásjavító műtét érhető el, így választhat a páciens, de a beavatkozásért fizetendő összeg is különbözik. Lássuk, milyen típusú eljárások vannak! A legmodernebb lebenyes eljárás a FEMTO, ami után a leggyorsabb a gyógyulási idő. Természetesen, ezért a beavatkozásért kell a legtöbb pénzt kifizetni, azaz kuponnal 630 000 Ft-ot.

A másik korszerű lebenyes eljárás a LASIK, ami után szintén hamar lezajlik a regeneráció. Ennek az ára 480 000 Ft mindkét szemre. A Zero-Touch érintésmentes kezelés, aminél kicsit hosszabb a gyógyulási idő, de olcsóbb is, 420 000 Ft/mindkét szem. A PRK a legrégibb eljárási mód, hosszú regenerálódással, de a legolcsóbb, vagyis 280 000 Ft az ára.

Fájdalmat okoz a beavatkozás?

Sokan félve gondolnak a szemet érintő operációkra, tartanak a fájdalomtól, a gyógyulás folyamatától és nehezen bírják elképzelni azt, hogy tökéletes eredménye lehet. Ezek a gondolatok megcáfolhatóak, ugyanis az eljárás egyáltalán nem jár fájdalommal, hatásos szemcseppekkel érik el a tökéletes érzéstelenítést. A gyógyulási idő sem túl hosszú, bár amint látjuk, ez változhat a különböző típusú műtétek esetében.

Lényegében ennyi a különbség a lézeres szemműtét típusok között, azaz a regenerálódási idő. A páciensek élethelyzete is különböző, hiszen vannak, akiknek nem jelent problémát a hosszabb gyógyulási idő, míg mások nem engedhetik meg maguknak, hogy sokáig kimaradjanak a munkából.

Ez kiküszöbölhető a megfelelő lézeres operáció választásával. Persze minden páciens azt a kezelést választhatja, amelyik az anyagi igényeinek és szeme anatómiájának a legjobban megfelel. Az említett weblapon nemcsak az árakat találjuk, hanem a lézeres beavatkozások részletes leírását is. Érdemes tájékozódni.

Élet a lézeres szemműtét után

A fájdalommentes operáció után, rövid pihenést követően, a kísérőjével a saját lábán távozhat a beteg az operáló intézményből és az otthonában lábadozhat. A beavatkozáson átesett páciensek magabiztosan állítják, hogy az életük pozitívan változott meg a műtét elvégzése után. Jobban látnak a lézeres szemműtét után, mint annak előtte szemüveggel vagy kontaktlencsével láttak.

Például a FEMTO és a LASIK műtétek után már másnap vezethet autót a páciens és néhány nap vagy hét múlva minden komolyabb sport- és szabadidős tevékenységéhez is visszatérhet. Az orvosi utasításokat azonban mindenképpen be kell tartani, mint a strandolással, az UV-fényvédelemmel kapcsolatos tanácsokat.

Dr. Szabó Antal szemész szakorvos minden esetben elmondja a pácienseinek, hogy a beavatkozás után mit és miként kell betartani. Ha ezeket betartjuk, akkor semmiféle probléma nem lesz a lézeres szemműtét után, csak éleslátás és az életminőség javulása. Nem érdemes halogatni a műtétet, amennyiben feltétlenül szükségünk van erre.