nem hivatalos oldal

Mérés a szögmérő segítségével

Szögmérő

Szögmérő

A megfelelő méretezés nemcsak a tervezők, hanem a kivitelezők munkájában is rendkívül fontos, éppen ezért, sok esetben hasonló eszközöket használnak, a méretek és a szögek leméréséhez. Egy nagyobb, vagy kisebb szögmérő minden esetben jól jöhet, ezért érdemes mindig magunknál tartani.

Természetesen szögmérő nélkül is végezhetünk méréseket, viszont egy apróbb eltérés is nagy problémákat okozhat. Az eszközt könnyű használni, és mivel kevés helyet foglal, így mindig magunknál tarthatjuk.

Elsősorban a tervezésnél lehet nagyobb szükség egy ilyen eszközre, viszont a profibb terveket már számítógépen készítik, amihez különféle programok használhatók, így a méretarányosság is sokkal egyszerűbben kivitelezhető. Ezeknek a tervezőprogramoknak a kezelését, elegendő gyakorlással könnyen el lehet sajátítani.

Aki nem szeret ilyen módon tervezni, használhatja a hagyományos módszert is, viszont így egy szögmérő mindenképpen kelleni fog. Bármelyik módszer mellett is döntünk, az elsődleges dolog, amire figyelni kell, hogy minden méretarányos legyen, máskülönben a kivitelezés problémás lehet.

Print Friendly, PDF & Email