nem hivatalos oldal

A Pannonhalmi pálinka klasszikusai és különlegességei

Pannonhalmi pálinka

A gyümölcspárlatok készítésének nagy hagyománya van hazánkban. Történelmi dokumentumok igazolják, hogy már több évszázada űzik ezt a mesterséget a Kárpát-medencében. A technológia fejlődése ellenére, a pálinkafőzés ma is régi módszerek szerint történik.

A Pannonhalmi pálinka évszázados recept alapján készül. Persze a szakértők azért a hagyományos italok mellett szívesen kísérleteznek az új ízekkel is. A klasszikus szilva, barack és körte mellett, igazi ínyencségeket is találhatunk a Pannonhalmi pálinka kínálatában.

Ha új ízekre vágyunk, akkor érdemes kipróbálni az eper, a kökény és a bodza pálinkákat is. Ha pedig a lágyabb ízeket részesítjük előnyben, akkor a mézes pálinka, illetve a zöld dió és a vaníliás rumos likőrök megkóstolása tűnik ideálisnak.

A Pannonhalmi pálinka készítői az igen extrém megoldásoktól sem riadnak vissza. Így születhettek meg az olyan különlegességek, mint a Pannonhalmi Patika párlat, illetve a Szivarpárlat. Az előbbi fűszernövényekkel ízesített kisüsti, míg az utóbbi törkölypálinka és rum házasításából jött létre.