nem hivatalos oldal

A gyerekülés legfontosabb előnyei

Gyerekülés

A frontális ütközések igazán borzalmasak, ezért mindent meg kell tennünk a baj elkerülése érdekében. Persze az is előfordulhat, hogy már nem sikerül megelőznünk a karambolt. Ebben az esetben a gyerekülés nyújt védelmet az autóban ülő csemetének.

Az ötpontos biztonsági övnek köszönhetően, a pici kevesebb terhelést kap. Így van esély arra, hogy kevésbé súlyos sérülésekkel megússza a balesetet. A szülőknek lehetőleg minél szorosabbra kell húzniuk az övet, mert ez csökkenti a csonttörések valószínűségét.

Természetesen ez nem lesz kényelmes a kicsiknek, de első a biztonság! Az ötpontos övvel ellátott gyerekülés más szempontból is jó választás. Így a lurkók a borulásos baleseteknél sem repülnek ki az autóból, hanem a helyükön maradnak.

A szülőknek érdemes azon is elgondolkodniuk, hogy a gyerekülést a menetiránynak háttal vagy azzal szemben szeretnék bekötni. Mindegyik megoldásnak megvan a maga előnye és hátránya, amelyekről a gyerekulesszakaruhaz.hu oldalon lehet bővebben olvasni. Szükség esetén, a szakemberektől is kérhető tanács ebben a helyzetben.