nem hivatalos oldal

A modell világ csillogásáról és útvesztőiről

A modell szakma csillogása

A modell szakma csillogása

Nyilván miden tizenéves lány számára vonzó a modell karrier. Azonban a csillogáshoz vezető út nem túlságosan egyszerű, ráadásul számtalan buktatói is lehetnek. Ezért, aki elindul a modell karrier útján, igencsak fontos odafigyelnie az apró, ámbár igencsak csalóka tényezőkre is. Nem kétséges, hogy a modell szakmát mindig a csillogás, a fényűzés veszi körül, azonban nem szabad vakon járni, hiszen ezen a piacon nagyon sok csaló ügynökség van jelen, aki igencsak magas ellenérték fejében dolgozik.

Azonban, ennek feltétele mellett sem biztos, hogy az illető személy munkát fog kapni a kifutón. Sokszor hallhattunk már arról, hogy a tagdíj befizetését követően a reményekkel teli lányok türelmetlenül várták a munkaajánlatokat, azonban ezek sok esetben elmaradtak. Sőt, az is megtörténik, hogy amennyiben a nem megfelelő ügynökséghez fordulnak, erotikus munkákat is kényszerítenek rájuk. Ezért egy kezdő modell számára nagyon fontos odafigyelni arra, hogy milyen ügynökséget választ, sőt, általánosságban az a tény is igaz, hogy az iroda amelyik pénzt kér a regisztrációért cserébe, nem is fog munkát közvetíteni. Ezek az ügynökségek többnyire a befizetett pénzösszegből élnek.

Továbbá egy kezdő modell számára nélkülözhetetlen a portfólió biztosítása is, ami egyfajta referenciaként szolgál arra vonatkozóan, hogy alkalmasak-e a szakmára. Ennek elkészítése is több tízezer forinttól kezdve, akár százezer nagyságrendű összegbe is kerülhet, így ez esetben is célszerű gondosan kiválasztani, hogy milyen fotóshoz fordulnak az érdeklődők. Nem kérdéses, hogy a modell szakmával igen szép karriert lehet befutni, ám ez a szerencse és kiváltság csupán kevés személynek adatik meg.