nem hivatalos oldal

Időzítő kapcsoló a kényelemhez és hatékonysághoz

időzítő kapcsoló

Időzítő kapcsoló

Az automatizálás és vezérlés világában van egy eszköz, ami beépített mechanikus vagy elektronikus időzítővel rendelkezik, ami a nap bizonyos szakaszaiban be- és kikapcsolja az elektromos áramkört. Ez az eszköz a sokak által már jól ismert időzítő kapcsoló. Az elektromos áramot általában olyan feladatok elvégzésére használják, amiket egyébként egy személy végezne el.

Az időzítő kapcsolók számos területen működnek, például öntözésnél vagy egyéb vízszivattyúknál, beltéri vagy kültéri világításnál, szellőzőrendszereknél és egyéb olyan eszközöknél, amiket egész nap be és ki kell kapcsolni. Az időzítő kapcsoló automatikusan végrehajtja ezeket a feladatokat, így nem kell emlékezni rá és nem kell fizikailag kapcsolgatni bizonyos időpontokban.

Ez a tápcsatlakozó és a tényleges aljzat közötti elektromos hálózatba csatlakozik. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy az eszközök meghatározott ideig kapjanak áramot. Általában van egy borítója, amin a használatára vonatkozó utasítások, illetve a névleges határértékei találhatóak.