nem hivatalos oldal

Miben tér el az infraszauna a hagyományos társától?

Infraszauna kabin

A szaunázás a skandináv országokból indult el térhódító útjára és mára már egyre több háztartás szerves részét képezi a hasznos berendezés. Az egészséges életmódra törekvés legújabb eszköze az infraszauna, aminek használata során nem a körülöttünk lévő levegő, hanem mi magunk melegszünk fel.

Ez sokak szerint kellemesebb élmény, hiszen ebben az esetben nem zavar minket a fullasztó, párás levegő, tehát nincsenek nyomás alá helyezve a légzőszerveink. Az infraszauna funkcióját tekintve, nagyban hasonlít a hagyományos társához, már ami az izzadást és annak jótékony hatását illeti, viszont sok tekintetben különbözik attól.

Testünk hőmérsékletének növelését infrasugarak által éri el, amit a bőrünk alá juttat. Sokan csak száraz szaunaként utalnak rá, ami azért is állja meg a helyét, mert ez esetében nem alkalmazunk vízzel való felöntést. A felmelegedése kb. 15 percet vesz igénybe. Az infraszauna kabinjában eltöltött idő változhat, ideális esetben már 30 perc is tökéletesen elegendő a szervezetünknek.

Print Friendly, PDF & Email