nem hivatalos oldal

Modellkedéssel kapcsolatos feladatkörök

Modellkedéssel kapcsolatos feladatkörök

Modellkedéssel kapcsolatos feladatkörök

Bizonyára a modell karrierről mindenkinek a fényesség, a csillogás, a hírnév és a luxus jut eszébe, ámbár a szakmabeliek bizony sokat tudnánk beszélni arról, hogy az ehhez vezető út nagyon sok nehézséggel és megpróbáltatással van kikövezve. A valódi sikerek elérése érdekében pedig, mint bárhol máshol, itt is odaadóan és lelkiismeretesen kell dolgozni. Azonban a fiatalok körében ez a szakma igencsak vonzó hivatásnak bizonyul, ezért nagyon sok tini vágyálmát képezi, hogy egyszer egy sikeres modell karriert fusson be.

Érdemes azonban szót ejteni a modell munka igazi céljáról, tevékenységéről, hiszen sok ember tévesen ítéli meg ezt a szakmát. A modellek legfőbb küldetése, feladatköre a reklámozás, egy adott termék (ruha, ékszer, stb.) népszerűsítése a potenciális vásárlók számára. Ennél fogva, két eltérő kategóriát különböztetünk meg ezen a területen, azaz a fotómodelleket, illetve a divatmodelleket, vagy más szóval manökeneket. A fotómodellek a háttérben munkálkodnak (nem pedig a színpadon) egy-egy divatfotózás alkalmával, különböző megrendelők számára végzik a feladatkörüket.

Általában divatcégek, márkaképviseletek és ruházati kereskedések termékeit népszerűsítik, a fotók segítségének köszönhetően. A divatmodellek ezzel ellentétben a színpadon, a kifutón fejtik ki fő tevékenységeiket, amikor ruhákat, kiegészítőket, vagy más termékeket reklámoznak. Mindkét esetben az a fő feladat, hogy eladják a reklámozott terméket, úgymond a modell saját tehetsége által, az eladásra szánt termék értékét növelje a fogyasztók szemében.