nem hivatalos oldal

Az inzulinrezisztencia testedzéssel is javítható

Inzulinrezisztencia

Amikor egy kóros betegség lép fel az ember életében, sokan hajlamosak azt hinni, hogy a gyógyszeres kezelés megoldás lesz mindenre. Pedig, ha az inzulinrezisztencia esetét vesszük, jól megfigyelhető, hogy a különböző orvosságok mellett, a doktorok általában életmódváltásra, egészségesebb étkezésre is intik a pácienseket.

Ezt nem szabad csak úgy félvállról kezelni, mert igenis óriási szerepe van a jobb végeredményben. Amikor a gyógyszeres kezelés elkezdődik, az nemcsak javulással, de mellékhatásokkal is járhat, mint például a fejfájás, puffadás, ízlelési problémák, sőt, a folsav hiánya is felléphet. Ezeket a tüneteket viszont mindenki szeretné elkerülni.

Az inzulinrezisztencia nem a legkönnyebben legyőzhető betegségek közé tartozik, ezért mindenképp kezdjen el mozogni, a rendszeres testedzés ugyanis valódi változást hozhat. Ugyanakkor érdemes betartani az orvos által előírt diétát is, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszik, ugyanis néhány élelmiszer kiűzésével máris csökkentheti a tünetek egy részét.