nem hivatalos oldal

MFO biztosítás – Mit kell róla tudnom?

MFO otthonbiztosítás

MFO otthonbiztosítás

Lakásbiztosítást rengeteg ember köt Magyarországon, de nagyon sok ezek közül kevésbé átlátható és drága. Az MFO otthonbiztosítás viszont kedvezőbb ajánlatot jelent és ez a minősítés szavatolja a fogyasztói érdekek tiszteletben tartását. Erre a minősítésre pályázni lehet, amit a Magyar Nemzeti Bank ítél oda azoknak a lakásbiztosítási konstrukcióknak, amelyek a kiszabott feltételeknek megfelelnek. A kitételek megismerhetőek a grantis.hu weboldalon. Hazánkban eddig 8 biztosító lakásbiztosítása nyerte el a rangos MFO biztosítás titulust, amelyek a díjkedvezmény terén tudnak versengeni egymással.

Esetükben a kedvezmények szabályozva vannak. A biztosító kedvezményt adhat az éves díjból a díjfizetés módja és gyakorisága szerint, illetve a szerződéskötési, kárrendezési vagy kapcsolattartási mód alapján. A felsoroltakon kívül, egyéb kedvezményt nem adhat a biztosító. Mindazonáltal, nem egyszerű feladat kiválasztanunk a számunkra legkedvezőbb MFO lakásbiztosítást, bár könnyebb dolgunk van, mint a hagyományos változatoknál.

Itt a különbségek a díjkedvezményekben és az extra, kiegészítő biztosításokban jelennek meg. Fontos tudni, hogy hiába használnak azonos elnevezéseket, mégis biztosítónként eltérhetnek a biztosítási összegek, a kizárások és az egyéb feltételek. Laikusként nem biztos, hogy a legjobb mellett döntenénk, ezért célszerű egy szakértőt is bevonni a folyamatba. Nem kerül pénzbe egy lakásbiztosítási tanácsadó segítsége, viszont számunkra fontos szempontokra is rávilágíthat.

A tanácsadó nemcsak egy biztosító termékét, hanem a teljes piacot képviseli, ezért a támogatásával nagyobb esélyt kapunk arra, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes konstrukciót. A szakértő segítségével nem hamis biztonságérzetet kapunk, hanem a megfelelő biztosítási összegre szerződhetünk, a megfelelő térítési kategóriában. Ha valaki a régi típusú biztosítását lecserélné MFO lakásbiztosításra, a meglévő szerződés évfordulója előtt megteheti. Döntsünk jól és legyünk teljes biztonságban, hogy a mindennapjaink nyugalomban teljenek!