nem hivatalos oldal

Milyen ablakot vegyek? Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

A nyílászáró kiválasztása hosszú távú döntésnek számít, ezért alaposan meg kell fontolni, hogy milyen típusú, márkájú ablakok mellett tesszük le a voksunkat. Van néhány lényeges szempont, amit feltétlenül szem előtt kell tartani, ilyen például a tartósság és a jó szigetelő képesség.

A VEKA weboldalán külön kiemelik ennek a fontosságát. Nem kis kiadásról van szó, ráadásul egy rossz választás akár évtizedekig is bosszanthat bennünket. A fából vagy alumíniumból készült profilokhoz képest, egyre inkább teret nyernek a műanyag profilok. Nem véletlenül történt ez, hiszen ár/érték arányban egyértelműen a PVC számít az egyik legjobb választásnak, ráadásul sokkal tartósabbak ezek a nyílászárók, mint a fából előállított társaik.

A műanyag ablakok idővel sem vetemednek meg, mint a fa változatok, tehát nem csökken a szigetelési képességük. A PVC nyílászárók takarítása is sokkal egyszerűbb, gyorsabb, ami pozitív tulajdonság, mivel ebben a rohanó világban kevesebb időnk van a házimunkára, és nem is szeretünk sok időt szánni erre.

A műanyag ablakok pozitív tulajdonságai

A műanyag ablakok legfőbb és legfontosabb tulajdonsága az, hogy minimális karbantartás mellett, akár évtizedekig is megállják a helyüket, ugyanolyan megbízhatóan működnek, mint az első napon. Azért is jelentenek nagyszerű választást, mert nem kell ezeket pár év múlva cserélni, ami anyagilag is jó, és így elkerülhető a felfordulás.

A PVC ablakok profiljait három minőségi kategóriába szokták sorolni, a C osztály alsó kategóriás, a B középkategóriás, az A pedig a legmagasabb minőséget reprezentáló profil. Az sem mindegy, hogy milyen márkájú nyílászárót választunk. A VEKA műanyag ablakok A osztályú profilokkal készülnek, a cég kizárólag ilyeneket gyárt.

A nagyobb a profilvastagságnak, valamint az acélmerevítésnek köszönhetően, még több stabilitást és tartósságot biztosítanak az ablakvasalatok. Hatékony hőszigetelés érhető el ezekkel a nyílászárókkal, ami a mai energiaárak mellett rendkívül nagy előny. Az A osztályú VEKA profilok erős teljesítménye a 3 rétegű üvegezésre is tökéletesen alkalmas.

Fontos a hangszigetelés is

Egyre több autó gurul az utakon, a forgalmasabb helyen található házak, lakások nagyon zajosak emiatt, ami megkeseríti az ott élők életét. Azonban a közlekedési zajok és egyéb zavaró hangok hatásosan kizárhatóak a modern nyílászáró technikáknak köszönhetően. A VEKA profilok jobban szigetelnek a falvastagságuknak köszönhetően.

Mivel ez a cég kizárólag A osztályú profilokat gyárt, amelyek a B osztályú profilokhoz képest akár 4 dB-lel kevesebb hangot engednek át, a termékei ebből a szempontból is nagyon jó választást jelentenek. Ezek a nyílászárók betörésvédelmi tulajdonsággal is rendelkeznek, komoly akadályt támasztanak a hívatlan vendégek elé.

Megbízható acélerősítéssel vannak ellátva, a profilokban lévő vasalatok egyedülálló kombinációja és a zárási pontok nem engedik a betörőknek, hogy bejussanak a lakásba. Emellett az erős falvastagságú A osztályú profilok gondosan kidolgozott profi l-geometriája nagyobb stabilitást és sarokmerevítést ad az ablaknak. Minden szempontból jó döntés.