nem hivatalos oldal

Mire való a zuhany folyóka?

A fürdőszoba felújításakor számos kiegészítőt kell beszerezni. A zuhany folyóka nélkülözhetetlen eleme azoknak a helyiségeknek, amelyekben épített fülke található. A termék vízelvezetésre nyújt diszkrét megoldást. Első ránézésre olyan, mintha egy kis csatorna helyezkedne el a helyiségben.

A beszerelés után nem kell többé azon aggódni, hogy a tisztálkodás közben kifolyt víz miként távozik. A kellék általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készül. Különösen fontos, hogy időtálló legyen, hiszen a telepítés során betonból öntött alapba kerül. A rozsdamentes zuhany folyóka nem a legolcsóbb, viszont a látszó, azaz a csempén felüli része vékony és esztétikus. A műanyag jóval kevesebb pénzbe kerül, de a pereme vastagabb. A legtöbb típus magasságállító lábakkal van ellátva, ennek köszönhetően az adott terephez igazítható.

Az egyszerű tisztítás érdekében, javasolt olyan modellt választani, aminek a felső része könnyen eltávolítható. A zuhany folyóka szétszedhetősége rendkívül fontos, hiszen dugulás bármikor keletkezhet.