nem hivatalos oldal

Miből áll a low-carb diéta?

low-carb diéta

Low-carb diéta

Szinte minden hölgy szeretne leadni néhány kilót a súlyából, ugyanakkor nem akarnak túl szigorúak lenni saját magukhoz. Remek opciót jelent a low-carb diéta, ami tulajdonképpen abból áll, hogy csökkenteni kell a napi szénhidrát mennyiségének a bevitelt, vagyis kevesebb péksüteményt, tésztát, kenyeret, köreteket, nassolnivalót fogyaszthatnak a cél elérése érdekében.

A felsoroltak helyett, többféle zöldséget és fehérjét szükséges fogyasztani. Az úgynevezett jó zsírok is beiktathatóak az étrendbe. Ebbe a kategóriába tartoznak az Omega3 zsírsavakban gazdag halfélék, a lazac, makréla, pisztráng. Nem túl szigorú tehát a low-carb diéta, bár kétségtelen, hogy elemében változtatja meg az étrendünket.

A sok szénhidrát fogyasztása nem megengedett, de mégsem kell teljesen lemondanunk a kedvenceinkről. A kenyerek, péksütemények, tészták könnyen helyettesíthetőek szénhidrát-csökkentett, magas fehérjetartalmú változatokkal. Vannak, akik a low-carb diéta során maguk készítik el az ételeiket, ők használhatnak reform liszteket.