nem hivatalos oldal

A betonkerítés sok mindentől megvéd

Betonkerítés

A rendelkezésünkre álló számtalan anyag közül, a beton az egyik leggyakrabban használt. A vas mellett, az építőipar legtöbbször használt alapanyaga is, mivel ezek a legmegfelelőbbek egy épület felépítéséhez. A betonkerítés egy másik hasznos felhasználási módja a betonnak. A por állagú anyag vízzel keverve azonnali reakcióba lép és rövid időn belül megköt.

A kőkemény anyagot vasalattal ellátva, még masszívabbá tehetik, ezáltal rendkívül ellenálló és erős lesz. A betonkerítés elemei is valahogy így készülnek. A még folyékony masszát beleöntik az előre elkészített méretazonos sablonba, beleteszik a vasalatot és néhány óra múlva már kész is a betonelem, amelyből aztán a telepítés végeztével betonkerítés fog kerekedni.

Népszerűsége töretlen, hiszen a beton jól reagál a szélsőséges időjárásra, legyen az fagyos téli idő vagy tikkasztó meleg. A nagyon hosszú élettartam, amely akár egy evésszázad is lehet, valamint a gondozásmentes tulajdonsága mindenkinek az előnyére szolgál. Még festeni sem kell, hacsak nem szeretnénk más színt adni a betonkerítés elemeinek.