nem hivatalos oldal

Immunerősítő – a megelőzés többet ér, mint a kezelés

Amikor a nappalok rövidülnek, a hőmérséklet csökken és nyálkahártya ismét ki van téve a száraz szobai levegőnek, az immunrendszer lesz az egészségünk legfontosabb szövetségese. Hiszen éppen most nő meg annak a kockázata, hogy nem tud ellenállni az őszi vírustámadásoknak.

Legfőbb ideje tehát, hogy egy immunerősítő bekerüljön az étrendünkbe. A kérdés csak az, hogy mi? Egy biztos: a pihentető alvás tiszta regeneráló energia és ugyanolyan fontos az egészségünk szempontjából, mint a testmozgás.

Emellett a kiegyensúlyozott, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó étrend sem elhanyagolandó. A CBD-t is gyakran emlegetik ebben az összefüggésben. De valóban jó immunerősítő lenne? Ha közelebbről megnézzük, mennyire összetett és lenyűgöző az immunrendszerünk működése, könnyen megérthetjük a CBD pozitív hatását.

Egyszerűen fogalmazva, az immunrendszer felismeri az idegen betolakodókat és megpróbálja ezeket már korai stádiumban leküzdeni. A CBD, mint immunerősítő, az immunrendszerrel tökéletesen együttműködve alkot védőgátat.